Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Vier veel voorkomende vooroordelen over infrarood ontkracht.

Vier veel voorkomende vooroordelen over infrarood ontkracht.

Denk jij bij ‘infraroodverwarming’ meteen aan sauna’s, hoge (energie)kosten of schadelijke stralingen? Lees dan zeker even verder want wij zetten enkele veel voorkomende vooroordelen voor jou op een rijtje. 

 

Infraroodexpert Blog: Vier veel voorkomende vooroordelen over infrarood ontkracht.

  1. Infraroodverwarming werkt altijd met een rode gloeidraad

De meeste mensen zullen infrarood waarschijnlijk kennen van infraroodcabines of terrasstralers op horecaterrassen en gaan er zo vanuit dat infraroodverwarming altijd werkt met rode lampen. Niets is echter minder waar. Er zijn natuurlijk buitenstralers op infrarood die gebruik maken van een rode gloeidraad maar bij de infraroodpanelen voor binnenshuis valt er helemaal niets te zien. Dit komt omdat ze een golflengte uitstralen die voor het menselijk oog niet zichtbaar is.

Er zijn bovendien verschillende design opties voor deze panelen. Van (foto)panelen die aan de muur bevestigd worden als eye-catcher in je interieur tot strakke witte infraroodpanelen die aan het plafond worden gehangen en eventueel met verlichting worden gecombineerd maar ook spiegelpanelen. De mogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid.

  1. Infraroodverwarming is schadelijk voor je gezondheid

Infraroodverwarming biedt de aangename warmte van de zon maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Niet alleen is infraroodverwarming dus volledig veilig, deze verwarming zorgt zelfs voor heel wat positieve effecten op je gezondheid. Enerzijds verlicht infraroodverwarming spier- en gewrichtspijn en stimuleert het de bloedsomloop. Anderzijds maakt infraroodverwarming komaf met (stof)allergieën. Conventionele verwarmingen zorgen vaak voor té droge lucht en rondvliegend stof. Infraroodverwarming verwarmt rechtstreeks objecten waardoor er geen stof circulatie plaatsvindt en de luchtkwaliteit heel wat beter is.

  1. Infraroodverwarming is een energieverslinder

Met de huidige energieprijzen horen we deze misconceptie wel vaker. Elektrische verwarming heeft in het algemeen niet de beste reputatie als het gaat om verbruikskosten. Maar infraroodpanelen zijn echter een categorie apart aangezien deze juist erg energiezuinig zijn.

In verhouding tot conventionele centrale verwarming levert infraroodverwarming een veel hogere warmteprestatie. Dit wil zeggen dat de infraroodpanelen sneller voor de nodige warmte kunnen zorgen. Zo heb jij het sneller lekker warm en moet je dus niet constant verwarmen. Je verwarmt enkel die ruimtes waar en wanneer er nood aan is. Zo bespaar je heel wat energieverbruik zonder in te boeten aan comfort.

  1. Infraroodverwarming is enkel geschikt als bijverwarming

Je kan infraroodpanelen zowel inzetten als bijverwarming als hoofdverwarming. Heb je bijvoorbeeld een bijgebouw of een veranda? Of wil je het gewoon sneller warm krijgen in kille ruimtes tijdens koude dagen? Dan kan een infraroodpaneel als bijverwarming perfect helpen.

Maar ook als hoofdverwarming zijn infraroodpanelen perfect geschikt. Wel schakel je hiervoor best een expert zoals Infraroodexpert in die kan berekenen hoeveel panelen er juist nodig en mogelijk zijn in jouw woning. Bovendien speelt ook de regeltechniek hier een belangrijke rol. Ook hiervoor kan je terecht bij een van onze experten om een optimaal rendement te bekomen.

Ben jij nu helemaal overtuigd van infraroodverwarming? Contacteer onze experten voor een voorstel op maat. Of kom gerust even langs in onze showroom en ervaar zelf de heerlijke warmte van onze infraroodpanelen.

Vier veel voorkomende vooroordelen over infrarood ontkracht.
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2023 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring