Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Is elektrische verwarming nog voordelig zonder terugdraaiende teller? Wij geven 4 redenen waarom infraroodverwarming dé verwarming voor de toekomst blijft.

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

Moet ik nog investeren in infraroodverwarming zonder terugdraaiende teller?

Moet ik nog investeren in infraroodverwarming zonder terugdraaiende teller?

Voor mensen met zonnepanelen komt er binnenkort een einde aan het gunstige systeem met de terugdraaiende teller. Maar betekent dit ook dat je niet meer moet investeren in elektrische infraroodverwarming? Wij geven je 4 goede redenen om ook na 2021 in te zetten op infraroodpanelen.

Infraroodexpert Blog: Moet ik nog investeren in infraroodverwarming zonder terugdraaiende teller?

1. MET EEN THUISBATTERIJ WORD JE VOLLEDIG ZELFVOORZIENEND

Een thuisbatterij geeft je de mogelijkheid om de opgewekte energie van je zonnepanelen op te slaan en deze te benutten wanneer het jou het beste uitkomt. Je creëert een energie reservoir dat je kan inzetten om je elektrische verwarming aan te drijven, maar ook je wasmachine, droogkast of microgolfoven. Afhankelijk van je verbruik moet je nog slechts beperkt beroep doen op het elektriciteitsnet. En op die manier houd je je elektriciteitsfactuur onder controle.

En het wordt nog beter. Heb je al zonnepanelen in je woning dan wordt het systeem van de terugdraaiende meter pas stopgezet wanneer er een digitale meter is geïnstalleerd. Maar sinds 2019 geeft de overheid premies voor de aankoop van thuisbatterijen...indien je zo’n digitale meter in huis hebt! Je kan dus het verlies van je terugdraaiende teller gedeeltelijk opvangen door de installatie van een thuisbatterij met korting. Zo blijf je ook in de toekomst voordelig je huis met infraroodpanelen verwarmen.

2. ER IS HEEL WAT VRAAG NAAR JOUW ZONNE-ENERGIE

De vraag of elektrische verwarming en infraroodpanelen future proof zijn en ook de komende jaren nog voordelig zijn om je woning te verwarmen, is deels afhankelijk van de toekomstige rendabiliteit van je zonnepanelen. Met het verdwijnen van de terugdraaiende teller, zou je de opgewekte energie van je zonnepanelen meteen moeten gebruiken. Zoniet “verlies” je deze energie aan het elektriciteitsnet zonder vergoeding. Maar daar brengen overheid en bedrijven nu verandering in. Met het injectietarief krijg je een vergoeding voor alle zelf opgewekte stroom die je aan het elektriciteitsnet levert. De Belgische staat wordt dus een afnemer van jouw zonne-energie. Maar ook bedrijven zijn vragende partij voor de groene stroom van jouw zonnepanelen.

Decathlon maakte bekend dat ze zonne-energie van particulieren wilt kopen. Om zijn grote filialen van elektriciteit te voorzien doet het al beroep op zijn eigen zonnepanelen. In de toekomst wilt de sportketen het aandeel groene energie nog opdrijven door overtollige stroom van huishoudens op te kopen. En zij zullen niet de laatste zijn. Bedrijven zijn zich er steeds meer van bewust dat ze moeten investeren in duurzame energie. Niet enkel voor hun eigen, groene imago. Maar ook in het vooruitzicht van de verstrengde milieunormen van de toekomst. Jouw zonnepanelen en de stroom die ze opwekken zullen dus ook in de toekomst hun waarde blijven bewijzen.

3. VERWARMEN OP GAS WORDT STEEDS DUURDER, ELEKTRISCHE VERWARMING GOEDKOPER

Als gevolg van de klimaatdoelstellingen voor 2025, wil de overheid het gebruik van mazout en gas in de Vlaamse huishoudens terugdringen. Hierdoor is de belasting op aardgas al jaren aan het stijgen, en vertoont die voor elektriciteit een dalende trend. Infraroodverwarming zal dus in de toekomst enkel goedkoper worden, terwijl het gebruik van klassieke convectieverwarming alsmaar duurder wordt.

4. OOK ZONDER ZONNEPANELEN WERKEN INFRAROODPANELEN ZUINIGER DAN KLASSIEKE CONVECTIEVERWARMING

Of je nu je infraroodpanelen aandrijft met energie van je zonnepanelen of niet, de efficiënte werking van een infraroodpaneel zorgt steeds voor een lager verbruik dan wanneer je verwarmd met gas of mazout.

Een infraroodpaneel staat namelijk voor onmiddellijke warmte. Je hoeft niet te wachten tot de hele kamer gevuld is met warme lucht zoals bij een klassieke convectieverwarming het geval is. Infraroodverwarming warmt gericht personen en objecten op. Seconden nadat je een infraroodpaneel hebt ingeschakeld, zal je reeds de warme gloed voelen. In ruimtes waar je niet urenlang verblijft zoals je badkamer, keuken of waskamer, gaat er zo geen energie verloren en verbruik je enkel wanneer je het nodig hebt.

Dankzij thuisbatterijen, een efficiënte werking én een lagere belasting blijven infraroodpanelen ook in de toekomst een voordelige manier om je huis te verwarmen. Wil je meer weten over de voordelen die infraroodverwarming biedt voor jou en je energiekosten? Contacteer dan Infraroodexpert. Wij bespreken graag met jou de ideale verwarmingsoplossing voor jouw woning.

Moet ik nog investeren in infraroodverwarming zonder terugdraaiende teller?
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2023 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid