Infraroodexpert

Infrarood verwarmingsoplossingen

Een spiegel die nooit meer beslaat We kennen het allemaal: een aangedampte badkamerspiegel waar je niets meer in ziet. Erg vervelend maar infraroodverwarming kan dit probleem eenvoudig tegengaan

Infraroodexpert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infraroodexpert website is loading...

4 verrassende toepassingen van infraroodverwarming in je badkamer

4 verrassende toepassingen van infraroodverwarming in je badkamer

Ben je op zoek naar een badkamerverwarming die perfect in je interieur past? Benieuwd hoe je ook je doucheruimte zelf kan verwarmen en tegelijkertijd de kans op schimmel kan verkleinen? Ontdek hoe jij zorgt voor een aangename warmte in je badkamer zonder in te boeten aan ruimte en comfort?

Infraroodexpert Blog: 4 verrassende toepassingen van infraroodverwarming in je badkamer

Een spiegel die nooit meer beslaat

We kennen het allemaal: een aangedampte badkamerspiegel waar je niets meer in ziet. Erg vervelend maar infraroodverwarming kan dit probleem eenvoudig tegengaan. Condens op je spiegel ontstaat namelijk door een temperatuurverschil tussen de lucht in de badkamer en het oppervlak van de spiegel zelf. Als je spiegel koud is en het warme vocht neerslaat op de spiegel ontstaat condens. Door een infraroodspiegel voelt je spiegel niet meer koud aan waardoor deze dus ook niet meer zal aanslaan. Het voordeel? De kans op schimmel en vochtproblemen wordt verkleind aangezien er minder condens ontstaat in je badkamer. Erg handig dus!

Ervaar de warmte van de zon in je douche

Zelfs op de meest grijze dagen genieten van een heerlijke portie zon? Met een sunshower start of eindig jij elke dag met een douche in de zon. Een sunshower-infraroodtoestel is perfect bestand tegen water. Het paneel geeft rechtstreeks warmte af op je lichaam. Een belangrijk verschil is dat infraroodpanelen wel het aangename gevoel van de zon nabootsen maar niet de schadelijke UV-straling bevatten. Zo is infraroodverwarming erg goed voor je gezondheid, een boost voor je immuniteit en energieniveau.

Nooit meer klamme handdoeken

Infraroodpanelen worden ook regelmatig gecombineerd met een handdoekrek. Dit is opnieuw een erg slimme en plaatsbesparende optie voor je badkamerverwarming aangezien het verwarmingselement op een subtiele manier wordt weggewerkt. Bovendien zorgt zo’n handdoekrek steeds voor aangenaam warme handdoeken. Niets zo fijn als een warme handdoek om jezelf mee af te drogen na het douchen of het baden, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Maar een verwarmd handdoekrek zorgt niet alleen voor meer comfort, het zorgt ook voor betere hygiëne in je badkamer. Vochtige handdoeken zijn namelijk een heuse broedplaats voor bacteriën. Als je natte handdoeken niet goed te drogen hangt, kunnen deze zelfs beginnen ruiken. Je hebt er dus alle baat bij om je handdoeken zo snel mogelijk goed te laten drogen. Een infrarood-handdoekrek biedt hier dus de ideale oplossing.

Combinatie verwarming en licht

Een andere populaire keuze is een infraroodpaneel met ledverlichting. Zo combineer je opnieuw twee handige functionaliteiten: verlichting en verwarming.
Deze panelen kunnen eenvoudig aan of in het plafond gemonteerd worden. Zo bespaar je opnieuw heel wat ruimte en integreer je het verwarmingselement subtiel in je badkamer.

Uiterst efficiënt en zuinig

Infraroodpanelen zelf warmen sneller op dan klassieke radiatoren. Bovendien is ook de manier van verwarmen heel wat efficiënter. De panelen verwarmen rechtstreeks objecten in plaats van de lucht in je badkamer. Dankzij deze gerichte stralingswarmte heb je dus ook sneller een aangenaam warm gevoel in je badkamer. Zo bespaar je eenvoudig op energiekosten.

Wil jij je badkamer graag zuinig en subtiel verwarmen en tegelijkertijd de kans op vochtproblemen verkleinen? Contacteer Infraroodexpert voor meer informatie.

4 verrassende toepassingen van infraroodverwarming in je badkamer
Vragen? Opmerkingen? Aarzel niet en vraag om info.

Over ons

Infraroodexpert is een team van dynamische mensen die steeds voor U opzoek gaan naar de meest innovatieve producten, van leuke gadgets tot absolute must haves en high end toepassingen voor uw woning. Wij testen elke product grondig voor we deze in onze assortimenten opnemen.
Contacteer Infraroodexpert vandaag nog!

Contactgegevens

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Woensdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Donderdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Vrijdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Zaterdag

10:00-12:00 - 13:30-17:00

Copyright 2010-2023 Infraroodexpert.
All rights reserved.

Privacyverklaring

 

    Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid